fbpx

Carnestoltes

El Carnestoltes és una de les festes més sonades per excel·lència com a la gran majoria de municipis de Catalunya. A Gironella però aquesta tradició arriba sempre una setmana més tard de l’habitual.

Un dels trets més característics de al festa és la Perla, el singular rei carnestoltes de la Vila on els nens i nenes de Gironella pujen de ben petits amb l’admiració cap aquest personatge tan singular, l’acompanyen també la seva companya la Tocada del Bolet i la Perla Negra.

La festa ocupa tot el cap de setmana on dijous fa la seva arribada amb el pregó a l’Ajuntament. El divendres les escoles són les protagonistes on des de primera hora del matí protagonitzen una cercavila pel centre de Gironella, tot un espectacle de festa i color.

El dissabte es preparen aparadors engalanats pel concurs i ja a la tarda s’arriba al moment més culminant on una gran concentració de comparses amb més de 500 participants omplen el centre de Gironella amb una espectacular rua de carnestoltes amb sambòdrom i exhibicions.