Gironella és una Vila molt rica en teixit associatiu i cultural, aquest fet ha comportat l’arrelament de certes tradicions que a dia d’avui es mantenen intactes gràcies al boca orella que han anat passant de pares a fills i fins a l’actualitat.

A mitjans de segle XIX van aflorar al municipi molts grups corals, alguns vinculats a associacions però a altres a sindicats obrers. Aquests eren anomenats els “corus” i gràcies a Anselm Clavé aquests van esdevenir referents al territori com molts grups corals a Catalunya.

Una de les tradicions que ens el darrers anys s’ha vist realçada és la ballada de Festa Major del ball de l’Almorratxa, una dansa senyorial que es remunta a temps medievals i aquesta ha aconseguit conservar-se fins als nostres dies.

Gironella compleix amb un recull de fets i ingredients en tots els àmbits antropològics i és que en el camp de la gastronomia també té un plat típic, i aquest és l’escudella de blat de moro escairat.

Aquestes són només algunes de les festes i tradicions de Gironella, però et convidem a conèixer molt més a través d’aquest espai web.