fbpx

Caramelles

Gironella al llarg de la història ha estat un referent en l’àmbit de les corals, des de la fundació dels cors Clavé Gironella ha comptat amb nombroses corals.

Un dels esdeveniments tradicionals d’aquestes ha estat també participar amb les caramelles, cantades de cançons festives relacionades amb la festivitat de pasqua que se celebren a arreu de Catalunya i Gironella no n’és cap excepció.

En l’actualitat hi participen tres corals: Coral V9 de la colònia Tèxtil de Viladomiu Nou, la coral Estel i la coral infantil les veus de Gironella.

Aquestes durant el dissabte i diumenge de Pasqua canten pels carrers de Gironella tot passant la barretina per poder celebrar els caps de setmana següent les tradicionals ouades.

El diumenge de Pasqua a la plaça de la Vila, sortint de missa hi ha la cantada grupal amb les tres corals actuals, on ofereixen un petit repertori i finalment canten les tres conjuntament.

De les caramelles també s’en desprenen les ouades, són aplecs organitzats per les mateixes corals on a banda de cantar de forma ociosa mengen truites de diverses varietat, l’ou agafa protagonisme ja que antigament una forma d’agrair als cantaires era regalant ous per després torbar-se com a l’actualitat, ara però actualment la gent agraeix als cantaires tot fent un petit donatiu per sufragar els costos de els ouades o bé del dia a dia de les corals.